Sâmbătă şi duminică, 14 şi 15 septembrie, Hai Moldova te invită să dăm start curăţeniei naţionale de deşeuri electronice şi electrice, începând de la IarmarEco.

Pe data de 14 septembrie, ora 19.00, poţi viziona un film documentar despre experimentele agricole  atomice făcute în perioada sovietică în Moldova, „Grădina Sovietică”, iar pe data de 15 septembrie, de la ora 13.30, poţi să participi în cadrul unei discuţii la tema situaţiei
actuale a deşeurilor din Moldova. În cadrul evenimentului vei afla mai multe informaţii despre cum să limitezi deşeurile în activităţile tale zilnice. Echipa Hai Moldova va începe din ziua deschiderii evenimentului să colecteze  deşeuri electronice şi electrice.

Întrucât în Moldova nu avem instalaţii autorizate pentru procesarea deşeurilor electronice, la finalul campaniei, deşeurile colectate vor fi transportate către Green Group Buzău, o companie din România care deţine autorizaţie integrată de mediu şi autorizaţie IPPS cu privire la emisii.

Reciclatorul a fost ales după principiul proximităţii, fiind cea mai apropiată fabrică performantă în raza de 1500 km. În luna septembrie, echipa Hai Moldova va merge în vizită la Green Group pentru a vedea cum se realizează procesul de gestionare a deşeurilor electronice, trasmite TVR Moldova, citat de Evenimentul.md