DSC_0117 Președintele Parlamentului Igor Corman a donat sânge în cadrul acțiunii organizate cu ocazia Zilei mondiale a donatorului de sânge.

”Cred că este un gest omenesc ca să ne gândim și la cei care au nevoie de ajutorul nostru. Nu trebuie niciodată să uităm că fiecare dintre noi poate să nimerească în viață în astfel de situații când să aibă nevoie de transfuzie de sânge și o donație de-a noastră poate salva circa trei vieți”, a declarat Președintele Parlamentului, fiind solicitat de jurnaliști, la ieșirea din punctul mobil de colectare a sângelui din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Igor Corman i-a îndemnat pe cetățeni să doneze sânge pentru a salva vieți. ”Vreau să îndemn toți cetățenii să doneze sânge, să nu uităm că sunt alții care sunt în suferință și au nevoie de ajutorul nostru”, a menționat Igor Corman.

Președintele Parlamentului a declarat că donează sânge cu regularitate în ultimii ani, iar prima dată a donat sânge atunci când era student.

Ziua mondială a donatorului de sânge, marcată anual în întreaga lume pe data de 14 iunie, se desfăşoară în acest an sub genericul „Sânge sigur pentru salvarea mamelor”.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova