Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Farit Muhametșin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Potrivit președintelui, cei doi au făcut un schimb de opinii pe marginea evoluției relațiilor de colaborare moldo-ruse, prin prisma înțelegerilor pe care le-au avut anterior.

În special s-a discutat mersul realizării angajamentelor asupra cărora s-a convenit la Moscova în domeniul migranților, precum și a reluării exporturilor produselor moldovenești pe piața rusă.

De la preluarea mandatului de preşedinte, întrevederile dintre Igor Dodon şi ambasadorul rus de la Chişinău au devenit periodice. Igor Dodon s-a întâlnit cu Farit Muhametșin pe 8 februarie, după vizita sa la Bruxelles.

Pe 14 februarie, președintele s-a întâlnit cu ambasadorii țărilor din fosta URSS acreditați la Chișinău, inclusiv cu diplomatul rus. Pe 18 februarie, Farit Muhametșin a fost prezent la ziua de naştere a preşedintelui, iar pe 22 februarie Igor Dodon a participat  la o recepție cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei, organizată de Ambasada FR.