Primarul orașului Orhei, Ilan Shor, care în prezent se află în izolatorul CNA, a transmis prin intermediul avocaților săi un mesaj prin care și-a exprimat recunoștința față de consilierii Municipiului Orhei, pentru că au votat împotriva suspendării sale din funcție.

”Vreau să îmi exprim recunoștința Consiliului Municipal Orhei pentru votul împotriva suspendării mele din funcția de primar. Aceasta este prima victorie împotriva numeroaselor încălcări. Nu înțeleg de ce vor să mă suspende din funcția de primar, consider aceasta o condamnare fără judecată. Le mulțumesc cetățenilor care mă susțin, celor care au semnat petiția pentru eliberarea mea și tuturor celor care protestează împotriva încălcărilor aplicate în adresa mea! Sunt sigur că dreptatea va jubila și eu îmi voi demonstra nevinovăția. De asemenea, eu mă voi adresa la CEDO în această privință. Vom lupta pentru aceasta și pentru ca eu să mă pot întoarce să lucrez asupra proiectelor importante pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor orașului Orhei”, a scris Shor.

Evenimentul, reamintește că primarul de Orhei, a fost reținut pe 22 iunie de către ofțerii CNA, el este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în dosarul BEM. În prezent el se află în arest preventiv pentru 30 de zile. Anterior procurii au solicitat ca Ilan Şor să fie suspendat din funcția de primar al orașului Orhei, însă aleșii locali au respins cererea procurorilor.