Oligarhul Mukhtar Ablyazov, condamnat în Kazahstan pentru fraude bancare și alte crime, a fost surprins în ipostaze amoroase cu principalul său lobbyst, șeful Fundației Open Dialog (FOD), Ludmila Kozlovska. Portalul nur.kz notează că un filmuleț de 11 minute a apărut pe internet în data de 13 iunie. Sursa citată notează că a încercat să obțină o reacție din partea Ludmilei Kozlovska, dar aceasta nu a răspuns la mesaj.
Ziarul Timpul a scris anterior că Ablyazov finanțează FOD ca să îl prezinte pe arena internațională drept victimă a regimului din Kazahstan și să pericliteze eforturile acestei țări, care a cerut extrădarea sa. Ablyazov, un fost ministru kazah, a fost condamnat pentru corupție și devalizarea unei importante bănci din țara asiatică. Acesta mai este cercetat penal în Marea Britanie, Rusia și Ucraina.
Kozlovska mai este cunoscută și prin faptul că, după ce a reușit prin lobby să obțină anularea mandatului de căutare internațională  prin Interpol a lui Ablyazov, a făcut presiuni asupra structurilor europene într-un caz similar în favoarea lui Renato Usatîi, căutat de autoritățile din Moldova pentru organizarea tentativei de asasinare a bancherului Gherman Gorbunțov.
Șeful FOD a promovat intens în cancelariile europene și interesele altor politicieni din Moldova, cum ar fi liderul PAS, Maia Sandu și cel al PPDA, Andrei Năstase. Presa internațională a atras atenția în mod repetat că Ludmila Kozlovska acționează, pe banii lui Ablyazov, pentru a discredita autoritățile din Ucraina și Moldova.