Sala de concerte a Liceului-internat Republican de Muzică ”Ciprian Porumbescu” urmează a fi renovată. Președintele Parlamentului Andrian Candu a oferit Liceului o primă contribuție pentru începerea lucrărilor de renovare – suma de 100 000 de lei, bani adunați în cadrul unei eveniment de caritate, organizat de Parlament și Casa Regală a României.

”Nu este suficientă această primă donație pentru a acoperi costurile integrale ale renovării și dotării sălii de concerte cu instrumente muzicale și mobilier. Dar vom contribui și în continuare pentru acumularea sumei integrale necesare. Suntem acum în discuții cu partenerii noștri, inclusiv internaționali, pentru a susține copiii”, a menționat Președintele Parlamentului.

Andrian Candu a precizat că va discuta cu Ministrul Finanțelor și cu Prim-ministrul pentru a redirecționa sursele bugetare necesare renovării sălii de concerte a Liceului. Speakerul a agreat cu conducerea instituției stabilirea unui parteneriat între Parlament și Liceu, anunțând că Parlamentul va tutela instituțional Liceul.

Andrian Candu a punctat acțiuni planificate pentru anul curent în susținerea Liceului. Speakerul a anunțat că vor fi instituite, începând din acest an, Premiile Președintelui Parlamentului pentru cei mai talentați și sârguincioși elevi ai Liceului. De asemenea, la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare, elevii Liceului vor intona imnul de stat în Parlament.

”Începeți săptămâna viitoare, când deschidem sesiunea parlamentară de primăvară. Să stabilim o tradiție – la fiecare eveniment important, la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare, elevii Liceului să intoneze imnul sau compozițiile muzicale potrivite solemnităților”, a declarat Andrian Candu.

Și Speakerul a primit, la rândul său, cadouri. Mica pianistă de 7 ani, Catherine de Caraman, laureată a numeroase concursuri internaționale i-a oferit CD-ul cu muzică clasică, interpretată de ea, precizând că este pentru cei 3 copii pe care îi educă Andrian Candu.