Au fost informaţi despre oportunităţile pe care le oferă ţara noastră investitorilor străini. Este vorba despre 40 de consuli moldoveni stabiliţi peste hotare, care şi-au dat întâlnire la Chişinău, pentru a stabili priorităţile pentru perioada următoare. Evenimentul a fost organizat de Minsiterul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, relatează trm.md.
„Suntem o ţară în curs de dezvoltare, dar cu ambiţii foarte mari şi cu posibilităţi şi cu un potenţial foarte mare datorită nu doar poziţionării geografice sau lingvistice, dar având şi cele instrumente care por interesa şi a atrage investitorii”, declară directorul Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc.

„Funcţia de consul onorific presupune acordarea de asistenţă consulară pentru reprezentanţii Republicii Moldova, pentru moldovenii care sunt în sala de reşedinţă a consulului onorific şi aici astăzi şi mâine avem discuţii de pregătire, de trasare a unor sarcini concrete pentru fiecare consul onorific. Per ansamblu evaluăm impactul eficienţei fiecărui consul onorific pozitiv. Fiecare ambasador are sarcina de a promova RM nu doar politic, dar în special economic, cultural, educaţional şi pe această dimensiune consulul onorific trebuie să fie partenerul, prietenul, reprezentantul Republicii Moldova peste hotarele ţării”, a spus ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi.