Cetățenii nu vor mai trebui să prezinte cazierul judiciar contravențional atunci când vor solicita anumite servicii prestate de Agenția Servicii Publice (ASP). Informația din cazierul juridic va fi accesată de către instituție prin intermediul sistemelor informaționale. Decizia a fost luată după ce anterior Premierul Pavel Filip a solicitat simplificarea procedurilor și reducerea numărului de acte solicitate de la cetățeni.

Până în prezent, ASP solicita cazierul contravențional la perfectarea unor servicii ce țin de documentarea conducătorilor auto și înmatricularea transportului. După operarea modificărilor, proprietarii de vehicule vor completa și anexa la cerere o declarație pe proprie răspundere privind pierderea, furtul sau deteriorarea acestora, scrie Moldpres.

La 1 martie 2018 au fost puse în aplicare noile Reguli de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor. Tot atunci a fost exclusă necesitatea prezentării mai multor documente precum: certificatul înregistrării de stat în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice; adeverința despre codurile atribuite și datele bancare în cazul solicitării înmatriculării vehiculelor pe numele persoanelor juridice și certificatul cu privire la cetățenia conducătorului auto la înmatricularea vehiculului pe numele întreprinderii mixte.

Autoritățile au mai anunțat că în timpul apropiat polița de asigurare medicală, certificatul medical, patenta de întreprinzător și certificatul privind lipsa datoriilor la stat pe suport de hârtie vor fi anulate.