Ministerul Finanţelor va aloca, din fondul de intervenţie al Guvernului, peste 2,320 milioane de lei autorităţilor publice pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale. O hotărâre în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial, relatează trm.md, cu referire la IPN.
Banii vor fi distribuiți Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Departamentului Trupelor de Carabinieri; Întreprinderilor Municipale Regia „Autosalubritate” și Regiei exploatare a drumurilor și podurilor „Exdrupo”; Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Consiliului local din Văratic, raionul Râșcani, unei femei căreia i-a ars casa într-un incendiu.

Banii sunt destinați și recuperării cheltuielilor suportate pentru salubrizarea municipiului Bălți la 28-30 decembrie 2017 și pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente din 17-19 ianuarie 2018.

Totodată, Ministerul Finanțelor va achita Agenției Rezerve Materiale, din fondul de intervenție al Guvernului, costul bunurilor materiale eliberate din rezervele materiale de stat în sumă de 1,589 milioane de lei. Agenția Rezerve Materiale va elibera, cu titlu de deblocare, bunurile materiale: foi de ardezie, sticlă de construcție, foi ondulate, cherestea, ce vor fi distribuite Consiliului raional Șoldănești, inclusiv localitatea Cobîlea și Consiliului raional Florești, localitatea Cunicea.