Hotărârea cu privire la aprobarea unor modificări ce se operează în unele hotărâri ale Guvernului, care prevede majorarea salariilor cadrelor didactice, de la 1 septembrie curent, a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Documentul stipulează că salariul de funcție al cadrelor didactice și al personalului științifico-didactic din instituțiile de învățământ finanțate de la buget va fi indexat cu 8%, scrie Moldpres.

Astfel, salariul de funcție al unui rector va crește până la 6460 lei, iar al unui profesor universitar – până la 4840 lei. Cu 325 de lei va fi majorat salariul conferențiarilor universitari, iar cel al lectorilor va crește cu circa 300 de lei. De asemenea, vor fi majorate salariile angajaților din învățământul general și profesional tehnic. Hotărârea va intra în vigoare la 24 septembrie curent.

Tot astăzi, în Monitorul Oficial a fost publicată o hotărâre care prevede că angajații care efectuează deservirea tehnică și asigură funcționarea autorităților administrației publice locale vor beneficia lunar de plăți de stimulare în mărime de până la 15% din salariul de funcție. Documentul va intra în vigoare luni, 17 septembrie.