O companie israeliană s-a arătat interesată de dezvoltarea proiectelor comune în domeniile turismului, tehnologiilor informaționale, automotive, precum și de exportul de carne de pui din Moldova spre Israel. Subiectul a fost discutat astăzi la o întrevedere dintre Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și reprezentanții companiei, comunică Moldpres.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, reprezentanții companiei israeliene au apreciat rezultatele pozitive înregistrate în aceste domenii și s-au arătat dispuși să investească în Republica Moldova. Oamenii de afaceri au menționat că au analizat oportunitățile investiționale pe care le oferă țara noastră și sunt disponibili să lanseze proiecte de dezvoltare a turismului, care vor contribui la creșterea economică a Republicii Moldova.

„Avem nișe tinere, atractive pentru investitori, cum ar fi IT, automotive, turism, care se dezvoltă rapid și înregistrează rezultate foarte bune. Ne propunem să aducem în Moldova companii internaționale cu renume”, a menționat Chiril Gaburici. Ministrul a mai informat potențialii investitori care sunt facilitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale.

De asemenea, reprezentanții companiei s-au interesat de exportul de carne de pui din Republica Moldova. Ministrul Chiril Gaburici a specificat că a fost creat un grup de lucru în acest sens, astfel ca, până în 2019, țara noastră să îndeplinească toate cerințele stabilite de Uniunea Europeană pentru a avea dreptul de a exporta carne și ouă de pasăre categoria B în țările UE. „Țara noastră este interesată să importe carne din Moldova. Odată ce veți întruni cerințele stabilite de UE, vă asigurăm că exportul de carne în Israel va crește”, au menționat reprezentanții companiei.

Tot mai multe companii străine, cum ar fi Fujikura, Draxlmaier, au ales să investească în țara noastră, apreciind mediul de afaceri ca fiind unul competitiv și atractiv, este precizat în comunicatul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.