Un Program de colaborare în domeniile cultură, educaţie şi sănătate a fost semnat astăzi, între primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu şi primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.
În domeniul cultural, Primăria municipiului Bucureşti va sprijini Primăria municipiului Chişinău în înfiinţarea unei linii de transport în comun care va deservi, cu precădere, obiectivele turistice şi culturale din capitala Republicii Moldova.

Cele două primării vor colabora și în domeniul educației. În acest sens, municipiul Bucureşti va acorda sprijin logistic şi material pentru efectuarea lucrărilor de renovare a Liceului „Mihai Eminescu” din Chişinău, instituţie care, în anul 2019, aniversează 50 de ani de la înfiinţare.

Iar în domeniul ocrotirii sănătăţii, Primăria municipiului Bucureşti va acorda sprijin logistic şi material pentru efectuarea lucrărilor de renovare a Maternităţii nr. 1 din Chişinău. Concomitent, pentru medicii rezidenţi şi specialiştii din Chişinău va fi lansat  un program de instruire în spitalele administrate de Primăria municipiului Bucureşti, iar pentru managerii instituţiilor medicale din Chişinău vor fi organizate stagii de perfecţionare de către administraţia spitalelor şi serviciilor medicale Bucureşti.

„Guvernul României a sprijinit mult Republica Moldova. Putem menționa aici alocarea banilor pentru reparația grădinițelor, a școlilor, donarea autobuzelor, implementarea proiectului SMURD. Acest ajutor care parvine în urma semnării protocolului de colaborare este mai mult decât binevenit. Proiectele care vor fi implementate în urma semnării acestuia vor avea un impact direct asupra dezvoltării orașului Chișinău”, a spus Silvia Radu, citată de trm.md.