Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Vama din Finlanda vor realiza schimburi de informații și experiență în mai multe domenii precum aplicarea procedurilor simplificate, antifraudă sau pregătirea profesională a personalului.  O declaraţie comună în acest sens a fost semnată ieri de  către directorul Serviciului Vamal al R. Moldova, Vitalie Vrabie și omologul său finlandez, Antti Hartikainen, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, scrie Moldpres.

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au menționat importanța stabilirii unor noi forme de interacțiune pentru dinamizarea relațiilor comerciale dintre state.

”Am certitudinea că acest document va contribui la intensificarea dialogului instituit și, drept rezultat, la o sporire a schimburilor comerciale între Republica Moldova și Finlanda”, a spus Vitalie Vrabie.

Şeful Vămii din Moldova i-a mulțumit oaspetelui pentru susținerea eforturilor de modernizare a sistemului vamal național, în perioada deținerii de către acesta a funcției de șef adjunct al Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră pentru Moldova și Ucraina (2005-2007).

La rândul său, directorul general al Vămii din Finlanda, Antti Hartikainen a dat asigurări că va sprijini orice inițiative menite să consolideze colaborarea bilaterală și și-a exprimat disponibilitatea de a acorda asistența informațională și metodologică necesară.

Directorul general al Vămii din Finlanda, Antti Hartikainen, se află într-o vizită de lucru în R. Moldova în perioada 09-10 iulie. Agenda sa include și vizitarea a două dintre cele mai tranzitate posturi vamale  – ”Palanca” și ”Leușeni”.