Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin pentru agenda de reforme a Republicii Moldova. Asigurarea vine din partea comisarului pentru politica europeană de vecinătate şi negocierile pentru extindere, Johannes Hahn şi a fost făcută în cadrului unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles.
În cadrul discuțiilor interlocutorii au făcut un schimb de opinii asupra priorităților dialogului politic între Republica Moldova și Uniunea Europeană și perspectivelor realizării programului de asistență macro-financiară, notează trm.md.

Oficialul moldovean a accentuat determinarea autorităţilor de a dinamiza implementarea Acordului de Asociere, de a spori ritmul de implementare a reformelor, precum și de a promova o comunicare mai intensă între autorități și instituțiile europene.

O atenție specială a fost acordată reformei justiției, Tudor Ulianovschi informându-l pe Comisarul Hahn despre pachetul de măsuri ce urmează a fi implementat pe parcursul anului curent.

La fel au fost abordate unele aspecte ale reformei administrației publice, în special consolidării capacității instituțiilor.

Adițional a fost discutată situația în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Ambii oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea continuării unei dinamici pozitive în soluționarea problemelor de pe agenda negocierilor.