Angajaţii Serviciului Vamal continuă să activeze la capacitate maximă pentru a accelera traficul transfrontalier în ajunul Paştelui Blajinilor. O sporire a valorilor de trafic este aşteptată pentru ziua de astăzi, 13 aprilie, îndeosebi pe sensul de intrare în ţară.
Potrivit unui comunicat emis de Serviciul Vamal, citat de trm.md, instituția este pregătită pentru o eventuală creștere a fluxurilor, având dispuse o serie de măsuri pentru a reduce timpul de așteptare în vamă. Acestea se referă preponderent la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. De asemenea, pe pagina web a Serviciului Vamal, șoferii pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi, pentru a-și putea planifica ruta optimă.