În ajunul sărbătorilor pascale, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a intensificat măsurile de asigurare a ordinii publice și a circulației rutiere.

INP menţionează că oamenii legii vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în preajma locaşurilor sfinte, în stradă, pe trasee și în locurile de agrement, în contextul în care, de sărbători, cetățenii au zile libere, iar multe persoane revin acasă de peste hotare.

Angajații INP îndeamnă cetățenii să se comporte adecvat în preajma locaşurilor sfinte, să nu consume băuturi alcoolice în exces, să evite conflictele și să aibă grijă de bunurile personale.

Cei care vor sărbători în zonele verzi sînt rugați să păstreze ordinea, sa evite altercațiile cu grupurile vecine, să strîngă la plecare resturile rămase și să se asigure că focul la care au gătit este stins.

„La plecarea în ospeție sau în zonele de agrement supravegheați în permanență copiii, asigurați-vă că ați încuiat casa, iar în automobil nu lăsați bunuri de valoare la vedere”, menţionează INP.

Polițiștii de patrulare îndeamnă șoferii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice,  să respecte limita de viteză pe porțiunile de drum pe care se deplasează și să se asigure că și pasagerii lor sînt în siguranță.