Angajaţii IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu Procuratura sectorului Ciocana au deconspirat activitatea ilegală a unei clinici medicale, camuflată într-o casă de locuit din localitatea Tohatin, după ce au fost demarate acţiuni speciale de investigaţii şi acumulare a probelor concludente în acest sens. Este vorba de un bărbat în vârstă de 40 ani şi e femeie de 36 ani, care prestau servicii medicale ilegal, sub pretextul vindecării de alcoolizm şi dependenţă de substanţe narcotice sau cu deficienţe mintale. Potrivit informaţiilor constatate de procurori şi poliţişti, cursurile de tratament erau desfăşurate pe o perioadă de 28 de zile calendaristice de către personal necalificat şi anterior judecaţ pentru diverse infracţiuni, anunță serviciul de presă al Poliției Capitalei.

Astfel în urma percheziţiilor autorizate pe adresa respecitvă, au fost depistaţi 11 pacienţi care erau supuşi acestor cursuri de tratament ilegale. Totodată s-a constatat că pacienţii achitau pentru aceste servicii directorului câte 10 000 lei – 11 000 lei, iar banii nu erau încasaţi prin contabilitate conform legislaţiei în vigoare. Conform primelor evaluări, centrul  ar fi activat din anul 2015, prin care ar fi trecut peste 40 de pacienţi. În acest sens au fost solicitaţi la faţa locului şi reprezentaţi ai Centrului de Sănătate Publică a mun.Chişinău pentru a examina şi investiga circumstanţele în care erau găzduiţi pacienţii. La fel procurorul a solicitat de la directorul centrului de a prezenta actele necesare, ce i-ar permite desfăşurarea acestui gen de activitate, care nu a putut explica nicicum lipsa lor.

Ca rezultat al perchezițiilor efectuate au fost depistate şi ridicate registre de ciornă de încasare a banilor în numerar, registre de evidenţă a pacienţilor, fişe medicale, tehnică de calcul cu informaţii utile organului de urmărire penală, preparate medicamentoase fără acte de provenienţă, în special cu efect psihotrop prescrise pacienţilor. În acest context, directorul centrului  fost reţinut de către procuror pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător şi evaziune fiscală. El riscă o pedeapsă cu privarea de libertate pe un termen de până la 6 ani de închisoare.

Totodată ofiţerii de investigare a fraudelor economice întreprind acţiuni concrete pentru a identifica şi reţine complici în acest caz.