În incinta Palatului Național “Nicolae Sulac” din Chișinău, a fost dezvelit un basorelief în memoria maestrului Valentin Goga, fondatorul Organizației Concertistice și de Impresariat „Moldova-Concert” și primul director general al acestei instituţii, anunță serviciul de presă al Ministerului Culturii.

La eveniment au participat rude, colegi și prieteni ai artistului, printre care și ministrul Culturii Monica Babuc. În mesajul său, oficialul a mulțumit familiei regretatului Valentin Goga pentru inițiativa frumoasă de a instala o placă comemorativă în locul “unde Maestrul descuia această casă cu cheia sufletului său”. Ministrul Culturii a remarcat că Valentin Goga a fost un mare artist, care a iubit scena, iar la ultimul său spectacol a vrut să arate că artistul din el nu a murit și iubește publicul. Monica Babuc a îndemnat publicul prezent să își aducă aminte cu pietate de un om care a știut să-și trăiască viața frumos.

Autor al basoreliefului este sculptorul Veaceslav Jigliţchi. Realizarea plăcii comemorative a fost o iniţiativă a familiei, cu aprobarea Ministerului Culturii.

Numele lui Valentin Goga, Maestru în Arte, cavaler al Ordinului “Gloria Muncii” şi al Ordinului de Onoare, este familiar publicului meloman din țară, dar și de peste hotare. Valentin Goga şi-a demonstrat talentul şi pasiunea pentru muzică, dorinţa de a bucura inimile spectatorilor cu muzică de calitate. Activând în legendara formaţie “Noroc”, condusă de Mihai Dolgan, a întreprins sute de spectacole, turnee, întâlniri de neuitat cu spectatorii, toate acestea aducându-i bucuria unei realizări profesionale. Apoi a activat în formaţia „Drujba”, a cărei solistă era distinsa interpretă Edita Pieha. Şi în acest colectiv s-a bucurat de o înaltă apreciere pentru calităţile-i distincte de muzician înnăscut, profesionalism şi măiestrie. Muzician de excepție, Valentin Goga a mânuit cu virtuozitate și măiestrie multiple instrumente: tobe, acordeon, nai etc. Mai bine de 20 de ani, Valentin Goga a stat la cârma celei mai importante Săli de spectacole din țară. Pe parcursul anilor, graţie priceperii sale manageriale, scena Palatului Național a găzduit artiști consacrați, au fost realizate nenumărate spectacole extraordinare, de care publicul meloman îşi aminteşte cu plăcere.

Cunoscutul baterist din cadrul legendarei trupe „Noroc”, renumitul muzician Valentin Goga, s-a stins din viață în seara zilei de 13 februarie 2016, la vârsta de 66 de ani. Tragedia s-a întâmplat la puțin timp după ce maestrul a evoluat în cadrul tradiționalului concert dedicat Zilei îndrăgostiților la Palatul Național “Nicolae Sulac”.