Ministrul  Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a efectuat astăzi, o vizită de lucru pe șantierul de construcție a unui drum din raionul Rezina ce va  conecta mai multe localități rurale la traseul național și va spori dezvoltarea regională.

”Ne dorim o conectivitate rutieră durabilă, în condiții de siguranță și cost eficient pentru a sprijini dezvoltarea regională și creșterea bunăstării populației dinmediul rural.  Prin asemenea proiecte vom reuși să construim viitorul acasă”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca în cadrul discuțiilor cu antreprenorul general și autoritățile locale.

În cadrul vizitei, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Viorel Jardan a precizat ce lucrări se efectuează în prezent. ”Lucrările se desfășoară conform graficului de execuție și fără abateri de la proiect. S-a pus stratul de beton asfaltic pe o porțiune de aproximativ 3 100 mp, au fost reparate 11 podețe și amenajat sistemul rutier”, a menționat directorul Viorel Jardan.

Costul total al proiectului constituie circa 81 mln lei și urmează a fi finalizat în anul 2018. Banii vor fi oferiți din  Fondul Național de Dezvoltare Regională(FNDR) și Fondul Rutier. Prin construcția acestui sector de drum, autoritățile publice locale speră să reducă costurile pentru transportul de călători și mărfuri și să îmbunătățească accesul la piețele regionale și locale, contribuind astfel, la creșterea eficienței economice.