Încă un cetăţean moldovean traumatizat în accidentul produs în apropiere de regiunea Kaluga, urmează să fie adus la Chişinău. Potrivit Lilianei Puşcaşu, ofiţer de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI, reprezentantul SMURD va ajunge astăzi în Federaţia Rusă pentru a prelua pacientul şi a-l aduce în Republica Moldova, relatează trm.md.
„Al cincilea traumatizat este un bărbat în vârstă de 20 de ani, care a suportat diverse traume în urma impactului. El va fi preluat de către ofițerul IGSU și va fi transportat la Chișinău cu trenul de pe cursa Moscova-Chișinău. Pe parcursul drumului, pacientul va fi monitorizat de către medicul din cadrul SMURD, care va acorda toată asistența necesară pentru a ajunge în siguranță în Moldova. Trenul urmează să ajungă în capitală duminică, 12 august, la ora 19:17. De pe peronul gării, tânărul va fi preluat de un echipaj cu ambulanță SMURD și va fi adus la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru tratament ulterior”, a declarat Liliana Puşcaşu.

Potrivit IGSU, bunurile materiale a persoanelor decedate și traumatizate în tragicul accident din Kaluga, care se aflau în microbuzul accidentat, au fost preluate de ofițerii IGSU, iar rudele și apropiații pot beneficia de acestea după ce prezintă actele de confirmare. O parte din bunuri deja au fost oferite rudelor, iar alții urmează să le primească.

Amintim că accidentul produs în regiunea Kaluga a luat viața a șase cetățeni moldoveni, iar alte opt persoane din Moldova au primit diverse traumatisme. Gestionarea cazului a fost efectuată prin crearea unei Celule de criză, iar Guvernul Republicii Moldova a acoperit toate cheltuielile de repatriere a cetățenilor moldoveni.