Poliția a inițiat un dosar penal pe numele unui funcționar din primăria municipiului Bălți pentru păstrare de droguri.

Este vorba despre Vladislav Cotos, specialist principal din direcția relații internaționale de la primăria condusă prin skype de Renato Usatîi. Acesta a fost prins, recent, cu un pachet în care erau 0,486 grame de substanță psihotropă de tip XLR 11.

Nu este primul caz când oameni din anturajul lui Usatîi ajung pe mâna poliției pentru afaceri cu droguri. Recent, doi consilieri din raionul Cahul, aleși pe listele formațiunii Partidul Nostru, condus de Usatîi, au fost reținuți. La unul dintre ei, poliția a găsit în gospodărie 17 plante de cânepă și 7 containere de plastic cu peste 40 de kg de marijuana. Celălalt avea în gospodărie o seră în care au fost descoperite 31 de plante de cânepă de 4 metri înălțime. Iar în 2016, un alt activist al formațiunii conduse de primarul fugar de Bălți a fost reținut pentru organizarea unei afaceri de cultivare a canabisului.

Este vorba despre Nicolae Hacico. Acesta a mințit doi businessmeni din Israel că în Moldova este permisă cultivarea marijuanei și le-a eliberat o pretinsă licență contra sumei de 25 de mii de euro. Mai mult, victimele au declarat pentru anchetă că Hacico le-a organizat o întâlnire cu Usatîi, pe care l-a prezentat drept ”cel mai influent politician din Moldova, viitor premier”.