Groapa de gunoi de pe teritoriul cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală a ars, noaptea trecută, în totalitate. Peste 250 de metri pătrați de teritoriu plin cu crengi și gunoaie s-au aprins din motive necunoscute, potrivit publika.md.

Două autospeciale de pompieri au luptat preţ de trei ore pentru a stinge focul. Flăcările le-au dat bătăi de cap salvatorilor, deoarece s-au extins rapid din cauza vântului puternic.

În noaptea de duminică spre luni, un incendiu puternic s-a produs la o groapă de gunoi plină cu crengi uscate de pe strada Pietrăriei din Capitală.  Flăcările au cuprins trei hectare și jumătate de teren şi au mistuit peste patru mii de metri cubi de crengi și frunze uscate.

Ieri, la ședința de urgență în cadrul Serviciului Situațiilor Excepționale, autoritățile au decis ca crengile colectate în urma intemperiilor din luna aprilie, să fie oferite gratuit oamenilor. Totodată, vor fi contractaţi agenți economici în scopul închirierii utilajelor pentru tocarea arborilor și crengilor.

incendiu