49 de sisteme de încălzire pe biomasă, inclusiv 20 de colectoare solare vor fi instalate anul acesta în mai multe instituții publice, în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, finanțat din fondurile europene.

De asemenea, 27 de grădinițe beneficiare ale primei etape de proiect vor fi dotate cu instalații de producere a apei calde de la energia solară, ce vor funcționa împreună cu sistemul termic pe biomasă, iar alte 34 de școli şi grădinițe, centralele termice ale cărora ard baloturi de paie, vor fi dotate suplimentar cu tractoare de transportare şi încărcare a baloturilor în cazan, notează IPN.

2017 este ultimul an de activitate al Proiectului Energie şi Biomasă. Lansat în 2011, proiectul a parcurs două etape de implementare din fondurile acordate de Uniunea Europeană.  Proiectul a vizat peste 190 de școli, grădinițe, centre comunitare și spitale, care au fost racordate la sisteme de încălzire pe biomasă.

Proiectul Energie şi Biomasă este finanțat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.