politia patrulareIeri, 11 iunie curent, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au contracarat un caz de răpire auto. Urmărirea infractorului a început pe străzile capitalei și a luat sfîrșit în apropiere de Hîncești.

Concret, ieri, în jurul orei 08:00, în Dispeceratul Brigăzii de patrulare din mun. Chişinău, a parvenit informaţia referitor la sustragerea de către o persoană necunoscută a unui automobilului de model VW Tuareg. Mașina a fost sustrasă de la o parcarea cu plată din sectorul Rîșcani al capitalei.

Ulterior, pe la orele 08:35 la intersecţia şos. Hînceşti cu str. Spicului un echipaj de patrulare al INP a observat automobilul respectiv. Polițiștii au somat conducătorul mijlocului de transport să tragă pe dreapta, însă dînsul nu s-a conformat cerinţelor angajaţilor poliţiei și a continuat deplasarea pe traseul R-33 Chișinău –Hîncești.

Inculpatul conducea mașina cu viteză excesivă, aproximativ 170 km/h, și efectua manevre extrem de periculoase punînd în pericol încît viața sa atît și a altor participanți la traficul rutier. În acest context, polițiștii au luat decizia de a bloca traseul și reține infractorul.

Operațiunea de reținere a luat sfîrșit în apropiere de Hîncești unde circulația transportului a fost sistată de către polițiști și tehnică specială.

De menționat, că șoferul ”cursei” avea în calitate de pasageră o doamnă, pe care a îmbarcat-o la ieșire din capitală. Dumneaei se grăbea să ajungă la Hîncești, din acest motiv aștepta transport de ocazie. După finalizarea ”cursei”, doamna de 36 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cazul este cercetat de către IP Rîșcani din municipiul Chișinău.