Inspectoratul Național de Patrulare al IGP a lansat un serviciu nou „Info Trafic”, care vine să informeze șoferii despre eventuale ambuteiaje create pe drumurile locale și naționale din țară.

Potrivit poliției, e regulă, cele mai frecvente cauze ale ambuteiajelor sunt fluxul mare de automobile într-un anumit interval de timp (orele de vârf), accidentele rutiere, parcările neregulamentare, lucrările de reparație și întreținere și altele. Astfel, șoferii vor fi informați de către INP, în timp cât mai restrâns,despre eventuale ambuteiaje și rute de ocolire ale acestora, prin intermediul diferitor surse mass-media: canale TV și radio, inclusiv pagini web de știri.

De asemenea, mesajele de informare despre ambuteiaje vor fi plasate imediat pe contul oficial de Facebook al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP.

De gestionarea acestui serviciu este responsabil Centrul de Monitorizare a Traficului al INP, care a fost, recent, creat cu scopul monitorizării traficului și informării conducătorilor auto despre eventuale obstacole în trafic.

În cadrul serviciul Info Trafic, Centrul de Monitorizare a Traficului acumulează informația parvenită de la: dispeceratele subdiviziunilor de poliție, operatorii firmelor de taxi, organele administrației publice, camerele de luat vederi amplasate în oraș, care este ulterior prelucrată și făcută publică, într-un timp cât mai redus.