Angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) și ai Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) vor desfășura acțiuni de patrulare și verificare în perimetrul Autogării și Pieței Centrale din capitală pentru a sancționa transportatorii iliciți și șoferii care staționează neregulamentar. Verificările vor începe mâine, 17 aprilie curent, transmite MOLDPRES.

De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale, când fluxul de călători este mult mai mare decât în zilele obișnuite, va fi instituit un grup special de lucru format din echipe INP, Serviciul Fiscal de Stat și ANTA care vor monitoriza și vor depune eforturi pentru diminuarea transportului ilicit în preajma Autogării Centrale.

Deciziile au fost luate astăzi în urma unei ședințe la care au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, ANTA, INP, Serviciul Fiscal de Stat și Primăria municipiului Chișinău.

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Serghei Bucătaru, a propus la ședință instituirea unui post mobil al ANTA și INP în zona Autogării Centrale pentru a combate atât prezența taximetriștilor iliciți, cât și a unităților de transport parcate ilegal. „Chiar dacă sunt instalate indicatoarele rutiere, care semnalează că parcarea în zona respectivă este interzisă, șoferii ignoră aceste semnale și continuă să parcheze în mod arbitrar”, a spus Bucătaru.

În acest context, Ministerul Economiei și Infrastructurii a îndemnat călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de transport care prestează servicii respectând cadrul legal.