Institutul Mamei şi Copilului a inaugurat azi secţia Anesteziologie, Centrul Perinatal nivelul III, după o renovare şi modernizare cu sprijinul financiar al Guvernului României. La eveniment au fost prezenți ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, Ambasadorul României Daniel Ioniță, dar și directorul IMSP Institutului Mamei şi Copilului, Sergiu Gladun, notează Realitatea.

În total proiectul a costat 4,5 milioane de lei, aici intrând renovarea, echipamentul medical și mobilierul. Banii au fost acordați de Guvernul României, în cadrul unui proiect cu o valoare totală de 2.5 milioane de euro, bani din care urmează a fi modernizate încă 4 secții din cadrul blocului pediatric al Institutul Mamei şi Copilului.

”A fost un proiect complicat, dar care s-a terminat cu succes și eu sunt sigur că calitatea serviciului medical în Institutul Mamei şi Copilului o să fie mai departe la un nivel mult mai înalt. Aceste ajutor a fost foarte important. În așa condiții dorești să lucrezi, va ajuta medicii foarte mult”, a spus Sergiu Gladun.

La rândul său, Ruxanda Glavan a mulțumit ambasadorului Daniel Ioniță, Guvernului României, dar și întreg poporului român: ”Vă mulțumim pentru faptul că noi am reușit să beneficiem de această donație. Sistemul de sănătate din Republica Moldova simte constant acest sprijin prin toate investițiile pe care le-a facut România în sistemul de săsătate, dar și alte proiecte precum este de exemplu SMURD”.

Ambasadorul României, Daniel Ioniță, s-a arătat bucuros că banii sunt cheltuiți eficient.

”Îmi face o deosebită plăcere să fiu azi alături de Dvs. Mă bucur că banii oferiți de Guvernul României sunt cheltuiți într-un mod eficient și contribuie la îmbunătațirea vieții și condițiilor pentru toti cetatenii Republicii Moldova. Ceea ce am văzut aici este un bun exemplu”, a menționat Ioniță.