Ыpirite încinse în interiorul Partidului Liberal Democrat din Moldova. În presă au apărut mai multe informații despre eventuala demisie din funcție a liderului formațiunii, Tudor Deliu, însă declarațiile publice ale sale, dar și ale colegilor săi sunt nebuloase.

Astfel, deputatul liberal-democrat Iurie Țap admite că există intenția lui Tudor Deliu de a demisiona din funcție, însă decizia nu a fost luată public.

La rândul său, Tudor Deliu a declarat presei că decizia privind demisia sau rămânerea în funcție va fi anunțată ”după parcurgerea tuturor procedurilor statutare”.

Potrivit unor surse, Tudor Deliu este nemulțumit de rolul marginal pe care PLDM îl are în cadrul discuțiilor cu PAS și PPDA privind crearea unui bloc electoral comun. Formațiunile Maiei Sandu și Andrei Năstase nu doresc includerea PLDM într-o formulă electorală comună, ci doar acceptarea doar a unor membri ai formațiunii.

Potrivit ultimului sondaj realizat de IRI, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pentru PLDM ar vota mai puțin de 1 la sută din alegători.