Percheziții la Poşta Moldovei. O comisie de anchetă va investiga activitatea întreprinderii, după ce mai mulți angajaţi ai instituţiei au fost acuzaţi de implicare în transportarea substanţelor interzise în colete.

Astfel, comisia, creată la ultima şedinţă a Legislativului, va avea nouă membri, reprezentanţi ai fracţiunilor parlamentare, şi va fi condusă de liberal-democraţi.

Iniţiativa a venit după ce presa a scris că în cadrul întreprinderii ar fi funcţionat o schemă de contrabandă cu anabolizante, iar în spatele afacerii ilegale ar sta deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc.

„Prin acest proiect propunem constituirea unei comisii de anchetă, care va prezenta Parlamentului, în termen de o lună, un raport cu privire la nivelul de implicare a factorilor decidenţi sau a altor angajaţi”, a spus preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

Democratul Eugeniu Nichiforciuc respinge toate acuzaţiile. Parlamentarul susţine că mizează pe profesionalismul deputaţilor din comisia creată pentru a demonstra adevărul.

„Cu individul care vorbeşte aceste chestii la sigur că ne vom întâlni în instanţa de judecată ca să iluminăm acest caz şi ca toată societatea să afle adevărul. Am insistat mult să votăm crearea acestei comisii. Parlamentul va demonstra adevărul în acest caz”, a declarat deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc.

Proiectul de constituire a comisiei de anchetă a fost propus de către liberal-democraţi şi a fost susţinut de toate fracţiunile parlamentare.