15307688350_4322780996_bViceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, a avut astăzi, o întrevedere cu președintele Alianţei Internaţionale privind Comemorarea Holocaustului (IHRA), Andrew Burns.

În timpul discuțiilor, oficialii au evocat importanța cooperării la nivel internaţional în vederea promovării toleranței şi nediscriminării și necesitatea creșterii gradului de conștientizare cu privire la implicațiile Holocaustului.

În context, viceministrul Iulian Groza a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău vor promova, în continuare, o politică bazată pe principii de diversitate şi eliminare a tuturor formelor de discriminare şi anti-semitism, inclusiv prin revizuirea şi adoptarea cadrului legal potrivit standardelor internaţionale. “Apropierea de UE contribuie la construirea unei societăți deschise și tolerante în R. Moldova, cu adevărat europene”, a mai menționat oficialul moldovean.

La rândul său, președintele Andrew Burns a declarat că Alianța Internaţională privind Comemorarea Holocaustului este dispusă să ofere asistență R. Moldova în diverse domenii, inclusiv în pregătirea profesorilor pentru studierea Holocaustului în școli.

La finalul întrevederii, viceministrul Iulian Groza a menționat intenția țării noastre de a examina posibilitățile de aderare la Alianţa Internaţională de Comemorare a Holocaustului.