1811_502686_img2Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut astăzi, 15 decembrie 2015, o întrevedere cu Ambasadorul nerezident al Statului Israel în Republica Moldova, Oren David.

Cei doi demnitari au apreciat evoluţia pozitivă a relaţiilor bilaterale între cele doua ţări şi au exprimat voinţa ambelor părţi de a dezvolta în continuare această relaţie şi de a intensifica dialogul politico-diplomatic în diverse domenii.

În cadrul întrevederii, dl. Tudor Ulianovschi a adus mulţumiri Statului Israel pentru suportul constant oferit Republicii Moldova şi a exprimat voinţa continuării proiectelor aflate în curs, în special în domeniul agriculturii, securităţii sociale şi angajarea în câmpul muncii. Totodată oficialul a precizat că una din priorităţile Guvenului pentru anul următor, va fi organizarea unor acţiuni dedicate Zilei naţionale de comemorare a victimelor Holocaustului,care va fi marcată în premieră în Republica Moldova, la 27 ianuarie 2016.

Ambasadorul Oren David a trecut în revistă contactele stabilite la nivelul autorităţilor moldovene, şi a subliniat importanţa organizării şedinţelor comisiei mixte moldo-israeliene de cooperare comercial-economică, menţionând că ţara sa va susţine în continuare proiectele bilaterale de interes comun