Inițiativa Partidului Democrat de a include un articol în Constițutie, care să prevadă expres că orientarea strategică a țării este integrarea europeană a fost reflectată intens de presa internațională. Publicațiile citează un interviu oferit recent de șeful Legislativului de la Chișinău, Andrian Candu, pentru Associated Press.

Astfel, un articol publicat în publicația americană ”The Washington Post”  trece în revistă problemele cu care s-a confruntat țara în ultimii ani, printre ele și frauda bancară din 2014, dar și faptul că oamenii și-au pierdut încrederea în clasa politică. În același timp, jurnaliștilor americani, scriu, citându-l pe Candu, că guvernarea pro-europeană de la Chișinău a făcut pași importanți pentru a recăpăta încrederea populației prin implementarea unor reforme dure și prin începerea luptei anti-corupție.

Și publicația britanică Daily Mail își începe relatarea cu intenția  Partidului Democrat din Moldova de a modifica Constituția, în timp ce Fox News și ABC News amintesc și despre scandalul diplomatic dintre Rusia și Republica Moldova din această primăvară, dar și despre faptul că premierul Pavel Filip a cerut, de la tribuna ONU, retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului.