Aproximativ 100 de antreprenori și dezvoltatori, reprezentând companii autohtone și din străinătate, au participat joi la o dezbatere cu privire la soluțiile de îmbunătățire a climatului de afaceri și investițional din țara noastră. Evenimentul a fost găzduit de către Vlad Plahotniuc, fondator al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, informeaza AOAM.

Vlad Plahotniuc, într-o postare pe facebook a menționat că în cadrul dezbaterilor a avut un dialog deschis și constructiv cu reprezentanții mediului de afaceri, ”am discutat despre problemele din acest domeniu și soluțiile pentru rezolvarea lor.”

Astfel de întilniri vor mai avea loc și în viitor, a mai menționat omul de afaceri, acestea contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri, ”lucru care a lipsit atât de mult de-a lungul anilor.”

”Îmi propun ca în comun să analizăm și modalitățile mai eficiente de cooperare cu autoritățile statului, ca să îmbunătățim condițiile în care activează oamenii de afaceri. Consider că întâlnirea de astăzi va fi de bun augur pentru o mai bună dezvoltare a business-ului moldovenesc de acum încolo”, a declarat Vlad Plahotniuc

În cadrul discuțiilor, au fost dezbătute o serie de măsuri, proceduri și politici care afectează activitatea companiilor, precum și pașii care ar trebui realizați pentru corectarea sau îmbunătățirea acestora.

La discuție au participat și s-au implicat oameni de afaceri care își desfășoară activitatea de ani de zile în Republica Moldova, reprezentând domenii diverse, precum construcții, financiar-bancar, comerț, agricultură, IT și telecomunicații, industrie, servicii, imobiliar.

Demersul face parte din seria consultărilor demarate de AOAM pentru consolidarea unui mediu de afaceri predictibil și stabil în Republica Moldova. Potrivit reprezentanților AOAM, mai multe astfel de discuții constructive vor fi organizate în perioada următoare, sub forma unor grupuri de lucru tematice.