Detenţie pe viaţă pentru autorii omorului unei tinere din capitală, care acum doi ani, au stropit-o cu acid. Sentinţa a fost dictată după ce a fost demonstrată vinovăţia inculpaţilor, instanţa acceptînd în mod integral solicitarea procurorilor.

Cazul a avut loc în decembrie 2014, cînd victima, o tînără de 29 ani, a revenit acasă din oraş. După ce a intrat în scara blocului unde locuia, aceasta a fost stropită pe faţă cu acid. În rezultatul arsurilor grave primite, victima a decedat peste cîteva ore la spital.

Inculpaţii au fost reţinuţi a două zi după comiterea crimei. Aceştia s-au dovedit a fi fostul iubit al fetei, care a comandat crima, supărat că ea ar fi intenţionat să plece în Dubai, la muncă. Cel care a executat omorul prin stropirea victimei cu acid este un amic de-al fostului iubit al victimei, care a fost convins, pentru o sumă de bani să sperie, în acest mod fata.

Din momentul reţinerii şi pînă la pronunţarea sentinţei, inculpaţii, cu vîrstele de 33 şi 35 de ani, s-au aflat în stare de arest.

Sentinţa este cu drept de atac.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale