IMG_2303 Prim-ministrul Iurie Leancă a participat la festivitatea dedicată Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, care a avut loc la Palatul Republicii.

„Să aveți parte de recunoștință acasă, de la pacienți și discipoli, dar și la nivel internaţional. Pentru că toate aceste realizări constituie nu doar progresul dumneavoastră personal – ele contribuie la dezvoltarea și progresul întregului sistem al ocrotirii sănătăţii din Republica Moldova”, le-a urat medicilor șeful Executivului.

În context, Premierul a enumerat câteva exemple de succes, care au fost realizate în ultimii ani, cum ar fi reabilitarea sau construcția a 90 de Centre de sănătate în localitățile rurale, construcția unui bloc nou chirurgical al Spitalului Clinic Republican, unde anual, vor fi făcute până la 100 de diverse transplanturi. De asemenea, Iurie Leancă a menționat faptul că din 1 iulie 2014, salariile în medicină vor crește cu 21 la sută.

„Sunteţi o forţă și vă îndemn să valorificaţi acest lucru. Atunci vă veţi afirma ca o sursă vitală de schimbare a sistemului de sănătate, dar și a țării, astfel încât dezideratul – sănătatea pentru toţi să devină o realitate. V-ați legat soarta – prin chemarea cugetului și a inimii, și prin Jurământul lui Hipocrate – de una dintre cele mai nobile şi umane meserii. Sunteți cei care aduceți bucuria continuităţii în fiecare familie, care dăruiți o rază de speranţă suferindului, care vegheați asupra stării de bine a fiecăruia dintre noi. Și vă suntem recunoscători pentru aceasta”, a spus Prim-ministrul.

În final, din numele Guvernului au fost acordate diplome pentru mai mulți lucrători medicali și farmaciști din întreaga țară, iar evenimentul a continuat cu un concert. /Biroul Comunicare și relații cu presa a Guvernului Republicii Moldova/