1-IMG_7340Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întrevedere cu șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani, viceministrul Afacerilor Externe al Statului Qatar. Părţile au discutat despre posibilităţie de avansare a relațiile economice, politice și comerciale dintre Republica Moldova și Statul Qatar.
Iurie Leancă a mulţumit părţii qatareze pentru atitudinea şi susţinerea pe care o manifestă faţă de Republica Moldova. Totodată, șeful Executivului a exprimat interesul ţării noastre pentru valorificarea relaţiilor cu Statul Qatar pe mai multe dimensiuni.
„Dorim să construim cu Statul Qatar un parteneriat strategic. Există oportunităţi comerciale importante de valorificat între statele noastre”, a menţionat Premierul.
Un subiect aparte l-a constituit exportul fructelor moldoveneşti în Qatar. În acest sens, părţile au vorbit despre organizarea unor vizite de informare ale oamenilor de afaceri din Doha în Republica Moldova. De asemenea, s-a discutat despre lansarea unei curse aeriene care va face legătură între capitalele celor două ţări.
În anul 2013 a fost deschisă Ambasada Republicii Moldova la Doha, fiind prima misiune diplomatică într-un stat-membru al Consiliului de Cooperare din Golf şi în lumea arabă.