IMG_1668Prim-ministrul Iurie Leancă a prezentat-o angajaților de la Ministerul Mediului pe noul lor ministru, Valentina Țapiș.  Șeful Executivului a felicitat-o pe aceasta cu învestirea în funcție, i-a urat succese în activitate și a menționat că obiectivul principal este ca oamenii să trăiască într-un mediu curat.

„Nu sunteți un om nou, ați lucrat 22 de ani în acest domeniu – aproape doi ani în calitate de viceministru. Avem foarte multe lucrurui de făcut, dacă ne uităm pe Planul de Acțiuni pentru anul 2014, în domeniul mediului. De asemenea, este Fondul Ecologic, unde există mai multe elemente ce trebuie realizate – mai multă eficiență, transparență. Ministerul Mediului trebuie să lanseze prin exemple concrete inițiative „Moldova mai curată”, fără deșeuri care împânzesc satele, orașele noastre. Vă doresc succese, aveți tot sprijinul meu, a colegilor din Guvern, a Comisiei Europene. Este un domeniu complicat, iar obiectivul este să trăim într-un mediu curat”, a spus Iurie Leancă.

La rândul său, Valentina Țapiș a dat asigurări că instituţia pe care o conduce va depune tot efortul pentru a realiza obiectivele stabilite: „Mulțumesc mult pentru încrederea acordată, iar colegii m-au asigurat că vom avea o conlucrare bună.”

Valentina Țapiș a deţinut funcţia de viceministru al Mediului din anul 2012. Vineri, 6 mai, ea a fost învestită în funcția de ministru.