IMG_2163Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la festivitatea de înmânare a diplomelor celor 309 de absolvenţi ai Academiei de Administrare Publică (AAP) – cea mai numeroasă promoţie din istoria instituţiei.

Şeful Executivului a menţionat că acest eveniment este unul important pentru Academie, pentru sistemul administrativ din Republica Moldova, dar şi pentru întreaga societate. Iurie Leancă a subliniat rolul angajaţilor administraţiei publice în modernizarea ţării şi oferirea încrederii cetăţenilor Republicii Moldova într-un viitor prosper. Premierul a opinat că de calitatea corpului de funcţionari publici depinde modernizarea ţării şi realizarea obiectivului principal al Guvernului – integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Nivelul de profesionalism şi de integritate al funcţionarilor publici este extrem de important pentru a reuşi să depăşim această perioadă dificilă de tranziţie şi să asigurăm o dezvoltare durabilă a Republicii Moldova, iar aceasta depinde, în primul rând, de capacitatea noastră de a formula obiective, dar şi de capacitatea de a crea condiţii”, a spus Prim- ministrul, precizînd că rolul central în realizarea acestei sarcini îi revine Academiei de Administrare Publică.

Iurie Leancă a salutat faptul că printre absolvenţii Academiei sunt multe doamne şi domnişoare. În acest context, Premierul şi-a exprimat convingerea că iniţiativa legislativă privind sporirea nivelului de reprezentare a femeilor în structurile de conducere de diferite nivele din Republica Moldova va fi promovată şi realizată cu succes. În cadrul evenimentului, Premierul a înmânat diplomele absolvenţilor-eminenţi ai promoţiei 2014 a Academiei de Administrare Publică.

În cei 21 de ani de activitate a Academiei de Administrare Publică, peste 4000 de funcţionari publici şi-au făcut studiile în această instituţie de învăţământ. După o perioadă de zece ani, în care Academia a activat pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, la sfârşitul anului trecut ea a revenit în subordinea Guvernului. Academia de Administrare Publică este principala instituţie de formare a rezervei de cadre pentru administraţia publică centrală şi locală din Republica Moldova./
Biroul Comunicare și relații cu presa, Guvernul Republicii Moldova/