Liderul PPDA, Andrei Năstase, imită comportamentul fostului lider al PPCD, Iurie Roșca. Ambii au aceleași reflexe, cultivate la sugestia fratelui lui Andrei Năstase, Vasile Năstase, scrie jurnalistul Vitalie Hadei, într-un editorial publicat de Ziarul Național.

„Duduie, șterge-ți mucii, că în curând n-o să mai ai unde să te prostituezi”, îi spunea la un eveniment public, în 2008, Iurie Roșca unei jurnaliste de la „Pro TV”. Una dintre multele ieșiri ale lui Roșca la adresa jurnaliștilor din R. Moldova. Nu e de mirare că acest Năstase imită comportamentul lui Roșca, odată ce ambii au fost sau sunt consiliați de același personaj, Vasile Năstase, fratele proaspătului deputat Andrei Năstase. Aceleași reflexe, pentru cei care pot citi printre rânduri», scrie Vitalie Hadei.

În continuare, Vitalie Hadei constată că Vasile Năstase nu a regretat niciodată faptul că l-a slujit pe Iurie Roșca și chiar i-a fost aproape mult timp, după ce acesta a pleat din marea politică.

«Și dacă alții din preajma lui Roșca, așa ca Sergiu Burcă, Ion Neagu, Ștefan Secăreanu sau Vlad Cubreacov, și-au turnat ulterior cenușă pe cap pentru că l-au slujit, de voie sau de nevoie, pe cel „cu un plămân rusesc”, fratele lui Andrei Năstase a stat lângă Roșca și mult după ce acesta fusese plecat din politică. Până a pus bazele proiectului politic al fratelui său. L-ați auzit vreodată regretând public că a slujit un dughinist deghizat?», conchide Vitalie Hadei.

sursa|hotnews.md