Atitudinea liderului PAS, Maia Sandu, faţă de propunerea liderului PL, Dorin Chirtoacă, de a accepta PL şi PLDM ca participanţi egali la negocierile privind crearea unui singur bloc electoral, este descalificantă, în opinia jurnalistului pro-liberal Vasile Grozavu. Într-un material publicat astăzi pe blogul său, Grozavu spune că Maia Sandu este înfumurată.

“Deci, la propunerea lui Dorin Chirtoacă, una rezonabilă,, de a include în comisia ei de filtrare  si câte doi reprezentanți ai PL și PLDM, fiindcă sunt partide cu tradiții și nu au dat miliardul ca ea, fiind ministră votată de Plahotniuc, diva de Risipeni se înfumurează în stilu-i caracteristic, foarte dăunător pentru un politician începător compromis cu Dodon”, scrie Vasile Grozavu.

Autorul îi reaminteşte Maiei Sandu de spusele preşedintelui de onoare al PL, Mihai Ghimpu, potrivit cărora formaţiunea sa nu este o adunătură de bandiţi ca să fie trecută in corpore prin aşa-zisul său filtru de integritate.

“Vă amintesc, Mihai Ghimpu i-a spus verde în ochi Maiei Sandu că PL nu e ”șaikă” ( adunătură de bandiți) astfel încât ea, care are tone de pufușor pe botișor, să judece lumea”, notează jurnalistul.

În opinia lui Grozavu, Maia Sandu şi Andrei năstase manifestă un comportament arrogant, moştenit de la ex-premierul Vlad Filat şi de la oligarhul Victor Topa .

“Cu alte cuvinte, Sandu și Năstase nu vor să renunțe la feleșagul lor împrumutat de la Filat și țopi. Ei vor să ademenească unioniști, gen Munteanu Igor, care ar sparge curentul în R.M. și ar promova ideea creării națiunii civice moldovenești, ar accepta confederalizarea R.M., l-ar accepta președinte pe pro-rusul Dodon. Sfatul meu pentru această neprofesionistă e să nu se grăbească să închidă portița, fiindcă va rămâne pe veci nemăritată și vom avea de suferit noi, dar nu ea”, mai scrie Vasile Grozavu.