Declarațiile denigratoare ale lui Vitalie Proca în adresa liderului PDM, Vlad Plahotniuc, vin să îndepărteze țara noastră de cursul de apropiere România și UE. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituș, care menționează că dezvăluirile pretins scandaloase ale killerului Proca au fost făcute chiar în preajma deciziei anunțate de statul român de a lansa proiecte energetice în țara noastră. Jurnalistul atrage atenția că de fiecare dată când există semnale de apropiere dintre cele două țări, apar istorii care vin să pericliteze această apropiere.

„Cui folosește denigrarea președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc? Interviul lui Proca apare după ce președintele social democraților români, Liviu Dragnea, a declarat că statul român este gata să vină în Republica Moldova cu mari proiecte energetice și de infrastructură, planuri care au primit girul autorităților moldovene. Observ că, de fiecare dată când investitorii români își manifestă interesul de a investi între Prut și Nistru, apar, parcă din senin, evenimente care-i fac să se răzgândească. Denigrarea lui Plahotniuc face parte din acest scenariu. Amintesc că au fost voci care au spus că Usatâi ar fi protejat de serviciile speciale ruse”, scrie Nichituș pe blogul său.

În opinia jurnalistului, asemenea scandaluri le prind bine pro-rușilor și anti-europenilor care vor să pericliteze cursul de apropiere de UE, luat de Moldova și să denigreze autoritățile care lucrează în această direcție.

„Povestea spusă de Proca este la îndemâna anti-europenilor, anti-românilor și pro-rușilor. O poveste denigratoare care se face în scop politic. Să nu uităm că formațiunea politică condusă de Plahotniuc deține guvernarea la Chișinău și face primii pași concreți pentru venirea investițiilor românești în Moldova”, a subliniat jurnalistul român.