Kievul a adresat un apel, prin care a cerut să nu se admită revenirea Rusiei în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI,preluat de Rador.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, a declarat, într-un interviu acordat Agenţiei de presă Ukrinform, că este oportun să nu se admită revenirea delegației ruse în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi că orice încercare de revenire a delegației ruse în APCE ar trebui să fie blocată.

Potrivit reprezentantului permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, în APCE vor avea loc „bătăliile finale”, în cadrul cărora se va stabili dacă Rusia poate sau nu reveni în APCE, „fără a îndeplini cerințele rezoluțiilor”.
Oponenţii noştri sunt dispuşi cu orice preţ să ducă la bun sfârşit această activitate, parlamentarii ruşi înţeleg că, practic, este şansa lor de a reveni în APCE, a mai declarat Kuleba.

Pentru parlamentarii ucraineni este extrem de importantă atât participarea lor la lucrările APCE din următoarele luni, cât şi la alegerile anticipate pentru Rada Supremă a Ucrainei. Kuleba a adăugat că este necesară o mobilizare la maximum a deputaţilor ucraineni pentru sesiunea din luna iunie a APCE.

Kuleba a mai specificat că, în momentul de faţă, în Consiliul Europei s-au intensificat ‘eforturile cinice’ pentru a facilita revenierea Rusiei în cadrul adunării. Planurile Federaţiei Ruse de a reveni în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), fără respectarea rezoluțiilor, au eșuat în trecut, a mai spus Kuleba.

​Ministrul german de externe, Heiko Maas, a anunțat recent că s-a ajuns la un acord privind revenirea Rusiei în APCE.

Sursa:Rador