În seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 20.30, locatarii unui bloc de pe bd. Dacia, au telefonat la serviciul specializat 902, comunicând despre depistarea unui cadavru şi a unui bărbat cu diferite leziuni corporale aplicate în regiunea capului. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, precum şi medicul legist, în vederea documentării cazului. Astfel, poliţiştii au stabilit identitatea cadavrului, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 53 ani şi un bărbat în vârstă de 37 ani, care a declarat că ar fi fost agresaţi fizic de către trei indivizi necunoscuţi. Este de menţionat că ambii bărbaţi nu aveau un loc permanent de trai şi vagabondau pe străzile capitalei.

Astfel în urma acţiunilor speciale de investigaţii, poliţiştii au identificat şi reţinut pe urme fierbinţi trei presupuşi făptaşi, care s-au dovedit a fi minori domiciliaţi în capitală, cu vârstele cuprinse între 13 ani şi 17 ani. Conform primelor informaţii stabilite, bănuiţii ar fi intrat în conflict cu victimele, provocându-le lovituri cu un obiect dur, în rezultatul căruia unul dintre bărbaţi a decedat la faţa locului.

În acest context, minorul de 17 ani a fost reţinut pe un termen de 24 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, iar ceilalţi doi sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru vătămarea intenţionată gravă a integrităţi corporale ce au provocat decesul victimei.

Ei riscă închisoare pe un termen de la 12 ani până la 15 ani.

Serviciul de presă al Poliției Capitalei