Ziua Armatei Române sărbătorită pe 25 octombrie. Cu această ocazie, va fi arborat Drapelul naţional la sediile instituţiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi vor fi organizate ceremonii militare şi activităţi comemorative în garnizoanele din România, în teatrele de operaţiuni şi în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării, potrivit www.mapn.ro.

Militarii români din teatrele de operaţiuni sărbătoresc Ziua Armatei României prin organizarea unor ceremonii militare şi a unor activităţi culturale şi sportive, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai statelor partenere.

Armata României participă cu efective la diverse misiuni internaţionale de sprijinire a păcii sau umanitare, şi de combatere a terorismului. Misiunile sunt desfăşurate sub egida NATO, UE şi ONU, sau fac parte din angajamente de tip coaliţie internaţională.

În prezent, 1.222 de militari români sunt implicaţi în misiuni internaţionale, sub egida NATO, UE, ONU, OSCE şi tip coaliţie. Cel mai mare contingent, respectiv 775 de militari, este dislocat în Afganistan, sub egida NATO, în cadrul misiunii Resolute Support.