La solicitarea prim-ministrului Pavel Filip, Directorul Autorităţii Aeronautice Civile, Mircea Maleca, şi-a dat demisia. Solicitarea premierului a venit ca urmare a unui conflict de interese.

„În temeiul articolului 20, punctul 3 din legea cu privire la Guvern, se propune eliberarea domnului Mircea Maleca din funcția de director al Autorității Aeronautice Civile, în baza cererii de demisie. Stimați colegi, trebuie să recunosc că eu am solicitat demisia din funcție a domnului Mircea Maleca. De aceea o să vă rog să luați act de ea azi, dar pornind de la faptul că au existat și există mai multe suspiciuni legate de un posibil conflict de interese al șefului Autorității Aeronautice Civile și o companie aeriană, de aceea am solicitat această demisie. „, a declarat Pavel Filip.

Prim-ministrul a subliniat că este inadmisibil ca ”asupra unei întregi instituții să planeze astfel de suspiciuni”, la fel Filip a solicitat demararea unor verificări în această instituție astfel încât apară o claritate dacă se confirmă sau nu informațiile vehiculate în presă.

Reamintim că anterior, presa a scris că Maleca ar fi promovat interesele unei companii aeriene private, în detrimentul intereselor statului.

Potrivit portalului anticoruptie.md, Mircea Maleca ar avea şi cotă parte în cadrul companiei pe care o promova, compania vizată a început să opereze zboruri la începutul lunii iunie.

Firma a fost înregistrată în toamna anului trecut, unul din fondatori fiind fostul socru al lui Mircea Maleca.