Președinta Asociației „Comunitatea moldovenilor din Quebec”, Ala Mîndîcanu, dezminte declarațiile făcute la Jurnal TV de către vicepreședintele PAS Dan Perciun, privind afilierea ei politică și a asociației pe care o conduce. Totodată, aceasta vine să sublinieze că organizația non-guvernamentală fondată în cadrul diasporei din Canada nu este implicată în niciuni fel în domeniul politic.
„Consiliul Național al Diasporei din Canada (CNDC), la care face referinţă dl Perciun, a fost creat pentru a armoniza și coordona activitățile diferitelor ONG-uri  și grupuri ale originarilor din Republica Moldova stabiliți în Canada în scopul sporirii eficienței și vizibilității activităților comunitare, cuturale și economice, menite să contribuie la promovarea valorilor naționale, culturale şi economice, precum și la menținerea unei relații permanente cu Republica Moldova, cooperarea pe orizontală cu Biroul Relații cu Diaspora și Ambasada Republicii Moldova în Canada, cu alți parteneri instituționali, printr-o implicare eficientă în proiecte culturale, sociale si economice comune și o mai bună mobilizare a tuturor talentelor profesionale și artistice în beneficiul cetățenilor moldoveni, oriunde s-ar afla ei”, scrie Ala Mîndîcanu.
Aceasta mai adaugă că inițiativa de creare a acestui Consiliu aparține reprezentanților diasporei din Canada și nu are nicio legătură cu politicul. Mîndîcanu mai subliniază că nu are de gând să candideze la vreo funcție și că s-a retras din politică.
Amintim că în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, vicepreședintele PAS Dan Perciun a declarat că organizațiile din diasporă sunt folosite drept instrument de propagandă a guvernării. Asta chiar dacă șefa sa de partid, Maia Sandu, a revenit recent dintr-un turneu european, unde a încercat să implice în politică, în favoarea sa, mai multe organizații ale diasporei.