România trebuie să ajute instituțional Republica Moldova și nu anumiți politicieni din această țară și va oferi noua tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro Chișinăului. Declarația a fost făcută de către președintele țări vecine, Klaus Iohannis, la întâlnirea cu șeful Guvernului de la Chișinău, Pavel Filip. Ambii oficiali participă la lucrările sesiunii a 72-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la New York.
„Personal, mă interesează foarte mult și sunt foarte implicat. Eu cred că România trebuie și poate să ajute Republica Moldova și asta independent de abordările unor politicieni moldoveni care trebuie să se obișnuiască cu poziția pe care o ocupă. Eu cred că moldovenii merită întreaga atenție a României și vă felicit domnule premier, fiindcă dumneavoastră ați reușit în aceste vremuri complicate să conduceți Guvernul într-un fel care vă face cinste”, a spus șeful Klaus Iohannis, citat de Agerpres.
„Despre a treia tranșă a împrumutului care este în discuție acum am avut discuții. Eu cred că se poate acorda această tranșă. Personal, aștept și cu siguranță ați pregătit un răspuns instituțional cu câteva reforme care vor fi continuate sau lansate. Cert este că în acest fel poate România să ajute Republica Moldova, în sensul să-i ajutăm pe moldoveni”, a precizat Klaus Iohannis.

 

Președintele României a adăugat că este foarte important ca Bucureștiul să ajute instituțiile moldovene care au nevoie de reformă și că are toată convingerea că lucrurile vor merge spre mai bine.
Premierul moldovean a mulțumit României pentru sprijinul pe care îl acordă Republicii Moldova, menționând, printre altele, reparația și construcția grădinițelor.