Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, a fost ucis într-un raid aerian efectuat în oraşul sirian Raqqa, fieful organizaţiei fundamentaliste sunnite, afirmă surse islamiste citate de presa internaţională, însă informaţiile nu pot fi confirmate de serviciile secrete, informează Mediafax.

Informaţia a fost difuzată de publicaţii din Orientul Mijlociu care citează site-ul Al-Amaq, agenţia oficială de ştiri a reţelei teroriste Stat Islamic.

„Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis într-un raid aerian efectuat de coaliţia internaţională în oraşul Raqqa în a cincea zi a Ramadanului”, a anunţat agenţia Al-Amaq, citată de postul Sky News.

Raidul aerian a avut loc pe 12 iunie.

Oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării au anunţat că privesc „cu scepticism” informaţiile despre moartea liderului organizaţiei teroriste. „Am mai văzut astfel de informaţii; până nu vom avea confirmarea, vom fi sceptici”, a declarat colonelul Christopher C. Garver, un purtător de cuvânt al armatei americane citat de Fox News.

„Suntem la curent cu informaţiile şi le verifcăm”, a reacţionat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Consiliului prezidenţial american pentru Siguranţa Naţională.

Abu Bakr al-Baghdadi s-a proclamat lider al reţelei teroriste Stat Islamic în iunie 2014.

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite încă nu poate confirma informaţiile privind posibilul deces al liderului reţelei teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, informează ziarul USA Today.

„Suntem la curent cu informaţiile apărute în presă. Moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi ar fi o veste bună; deocamdată nu poate fi confirmată”, a declarat colonelul Chris Garver, purtătorul de cuvânt al coaliţiei internaţionale care efectuează raiduri antiteroriste în Siria şi Irak.