Locuitorii raionului Florești resimt din plin beneficiile Proiectului național ”Drumuri bune pentru Moldova”, lansat la inițiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Lucrările de reparație a traseelor locale se desfășoară simultan în satele Alexeevca, Mărculești și Lunga.

În satele Izvoarele, Trifănești, Frumușica și Sevirova, reparația drumurilor a fost deja finalizată. Toate satele din localitate urmează să fie încadrate în proiectul ”Drumuri bune pentru Moldova”. Până în prezent au fost reparate drumuri din șapte localități. Lucrările de reparație se desfășoară în strictă conformitate cu standardele de stat. Drumarii folosesc atât materiale locale, cât și străine, aduse din Ucraina sau Belarus.

”Problema drumurilor este una dintre cele mai stringente, de aceea a fost luată o decizie politică de a lansa proiectul ”Drumuri bune pentru Moldova”,  cu alocarea totală a sumei de 1,6 miliarde de lei”, a declarat deputatul PDM Eugen Nichiforciuc.

”În total, pentru reparația drumurilor din raionul Florești sunt alocate 69,7 milioane de lei și se preconizează reabilitarea tuturor arterelor din această regiune”,  a mai spus parlamentarul democrat.

Amintim că despre lansarea programului național „Drumuri bune pentru Moldova” a anunțat președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.
Liderul democraților a precizat că acesta este cel mai ambițios proiect de infrastructură de la Independență până în prezent, iar de drumuri reparate vor beneficia toate satele, indiferent de preferințele politice ale primarilor sau locuitorilor acestora.

Din anul viitor, proiectul urmează să fie extins la nivelul drumurilor din centrele raionale.