Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat sâmbătă la Dover de poliţia din Kent în legătură cu atentatul de vineri de la metroul din Londra, anunţă forţele de ordine, relatează BBC News. Identitatea și naționalitatea suspectului nu au fost făcute publice, dat autorităţile au spus că este vorba despre o reţinere „important”, scrie digi24.ro.

Bărbatul a fost reţinut în zona portului Dover, un punct de unde se poate pleca spre Franța. Tânărul este în prezent audiat. Deocamdată nu sunt informații despre rolul pe care l-ar fi jucat acesta în atacul de vineri.

La ora 15:00, ora României, va fi convocată din nou celula de criză a Guvernului britanic.

Sute de soldați au fost trimiși sâmbătă în locuri strategice din Marea Britanie în timp ce poliția îi căuta pe suspecții atacului  comis vineri într-o garnitură de metrou în sud-vestul Londrei. În Marea Britanie a fost alerta de securitate pe teritoriul țării a fost ridicată la cel mai înalt nivel.

Marea Britanie s-a confruntat cu încă patru atacuri teroriste în acest an, soldate cu moartea a 36 de persoane.

Premierul britanic Theresa May a afirmat că nivelul critic de amenințare înseamnă că un atac ar putea fi iminent după explozia produsă vineri dimineața la metroul din Londra soldată cu 29 de răniți.

Atacul cu bombă artizanală, care aparent nu s-ar fi detonat corespunzător, a fost al cincilea atac terorist produs în Marea Britanie în acest an și a fost revendicat de organizația Statul Islamic. Militanți islamiști au revendicat și alte atacuri în Marea Britanie în acest an, între care două la Londra și unul la un concert de muzică pop în orașul Manchester.